Search This Blog

Tuesday, September 23, 2014

New York, New York!


       
       Vă spuneam în postarea anterioară că de când am ajuns în SUA am așteptat să am senzația pe care o am cand merg la mare la noi. Acea senzație de fericire și liniște. Oceanul Atlantic, minunat cum e el, nu mi-a oferit asta. Apoi am tot așteptat senzația de respirație tăiată și îndrăgosteală ce am simțit-o în Veneția. New York City mi-a oferit această senzație înzecit. Am stat doar două zile, cu patru prieteni, însă de când am ajuns până am plecat am fost ca niște copii de crăciun, cu nivelul entuziasmului la maxim. 


Și deși am nimerit chiar de New York Fashion Week și aș fi vrut măcar să mă duc lângă corturile de prezentări să simt energia modei și să visez că într-o zi va fi și numele meu acolo, sau măcar la MOOD (magazin de materiale) să merg să îmi cumpăr un yard din primul material văzut, timpul ne era limitat.
Plus că grupul în care eram numai modă nu avea pe listă. Timpul ne-a ajuns strict pentru cele mai râvnite obiective turistice. Iar speranța mea e că mă voi întoarce cândva să vizitez toate muzeele de artă și magazinele de modă.

Am ajuns târziu într-o seară, ne-am cazat la un hotel drăguț din Queens, ce e de fapt o fostă fabrică de hârtie. Așa se și numește, The Paper Factory Hotel. Și am și ieșit în oraș în căutarea unui club. Însă șoferul cum numai engleză nu știa, ne-a dus într-un Hookah Bar/Club, care a rezultat totuși într-o seară foarte reușită și posibil periculoasă.

Prima zi dis de dimineață am pornit cu metroul (care e mult mai ușor de folosit de cât mă așteptam), către statuia libertății, primul nostru obiectiv de pe listă.










Apoi am luat-o la pas prin Manhattan, pe Broadway, Wall Street, la monumentul decicat victimelor din 11 septembrie și am încheiat ziua perfect in Times Square.























Ziua a doua a început tot devreme cu Central Park, Rockafeller Center, Grand Center Station și a culminat cu vederea de pe Empire State Building.
























Așa arată New Yorkul văzut de mine pentru prima oară. Un loc în care m-aș vedea trăind. Deși nu îmi place agitația și aglomerația. E un amestec de multiculturalitate, gunoi, lumini, zgomot, creativitate și nou, pe care cu greu îl pot transpune în cuvinte. 

Sper că am reușit cumva.

Și cum speram, am plecat inspirată și cu bestia creativa retrezită în mine, iar în momentul în care ajung acasă voi face o colecție nouă inspirată din minunatul NYC. Se va numi Urban Queen și cu răbdare veți și afla despre ce este vorba...curând!





No comments:

Post a Comment